Adalah dinyatakan dan ternyata bahawa blog ini ditulis oleh penulis pro-kerajaan. Semua Artikel atau imej dan video di blog ini hanyalah merujuk pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat/media yang terdapat dalam blog ini.

Malaysian stand-up Clown

Anwar VS ABIM

About Me

My Photo
RB
Bintulu, Sarawak, Malaysia
nasionalis
View my complete profile

Monday, May 30, 2011

Mat King Leather cakap pasal minyak

Tersebutlah kisah... Adalah satu hamba Allah ni...

Ke hulu ke hilir dia berceramah ke merata alam dengan bangganya dia membohongi rakyat kononnya betapa selama 8 tahun dia jadi menteri kewangan, tidak sekalipun dia naikkan harga petrol daripada kadar RM 1.10 seliter.



Thursday, May 26, 2011

Those who mind don't matter

Kepala berpinar,gastrik

 Semalam Sarawak Watch buat pendedahan ekslusif, cumanya bagi saya tak lah begitu ekslusif bagi saya,tentang Pemuda-Pemuda PBB  mengenai isu Francis Siah dan Kumpulan Sarkas beliau.

Siapa pemberi maklumat yang so called "exclusive" ini?apa tujuan mereka?untuk melaga-lagakan Pemuda?,kita tak tahu siapa,boleh jadi kuli kita,boleh jadi bos kita,so buat apa layan?biarkan sahaja.

Menyentuh mengenai Francis Siah dan kumpulan beliau Movement Of Circus Sarawak. siapa dalang nya?ehemmm lagi nak tanya?kenapa tak tanya sekali siapa bagi makan Sarawak Report,Radio Free Sex Sarawak dan lain-lain. sama juga jawapannya,kita tak tahu,boleh jadi kuli kita,boleh jadi bos kita,boleh jadi kawan kita,so buat apa layan?biarkan sahaja.

Tuesday, May 17, 2011

Francis Siah: Publisiti Badut?atau Ugutan Petualang?(Terkini Laporan)

Kredit Kepada : MelanauBlogger, MukaPetang
Laporan Polis yang Telah Dibuat oleh Saudara Pandi Suhaili,Naib Ketua Pemuda PBB,(terbaru) 




Siapa dia ni Francis Siah ni?

Sebelum ini siapa anak-anak muda yang pernah dengar nama orang ini?nampaknya kenyataan yang dikeluarkan oleh beliau minggu lalu berjaya menarik perhatian(pemuda-pemuda PBB),RB tidak tahu jika ada ramai anak muda yang perasan ala-ala "Ikhwanul Muslimin" atau ekstrimis PAS atau tukang sorak PKR akan melonjak gembira dan bersiap sedia setelah mendengar kenyataan  akan membuat huru-hara di Sarawak dengan mengadakan demonstrasi pergerakan Timur Tengah?. Apakah kredibiliti yang beliau ada sehingga layak untuk mendesak Pehin Sri meletakkan jawatan dengan tempoh tertentu?

Sarawak Bertuah 1

RB tidak nampak balak-balak termuat dalam lori tersebut sudah menjangkau umur 25 tahun. ada pendapat lain?

Sunday, May 15, 2011

Tolonglah YB,jangan hancurkan Parti kami(anak muda PBB)

walaupun kejadian dalam video ini sudah lepas,ia akan berulang lagi,biarlah parti PBB itu hancur sendiri,oleh tangan mereka sendiri,biar mereka yang benar-benar bekerja dan prihatin tentang nasib rakyat di heret sekali menyembah bumi,tak usah peduli dengan rakyat,jadikan tender dan bisnes sebagai masalah,bukan suara rakyat,supaya tidak lama lagi kerajaan baru dapat dibentuk,dan perkara yang sama terus berulang.biarkan rakyat ditipu selama-lamanya.

Wednesday, May 11, 2011

Menangi 20 tiket untuk ke Wayang Pirates Of The Carribeans : On Stranger Tides

Anda nak menang?ingin mencuba?senang sahaja,hanya berikan komentar,klik gambar untuk maklumat lebih lanjut :)

Tuesday, May 10, 2011

Hot Fm telah dan kena hack ! (PengFBian Hangit luar biasa)

Mood tengah rehat dari politik, tengah kusyuk nak add awek-awek dalam FB tiba-tiba keluar kat wall HotFm dari jack sparrow,bila masa plak ada dj nama jack sparrow dalam hotfm?cek2 rupa-rupanya HotFM mendapat respon dari humour oleh Perdana Menteri kita Datuk Seri Najib Tun Razak. lihat sendiri telatah mereka,baru 10 minit lepas dari entri ini dikeluarkan. RB upload beberapa screenshot,mana tau esok pagi dah hilang hehehe.

pakai logo liverpool pulak,memang hangin nih,keh keh keh ingatkan C-lan yang tukar :P

Sunday, May 8, 2011

Beware of Strange Bedfellows: The Curious Case of Gordon Brown, his Sister-in-Law, and the Rainforests of Exotic Borneo


Imbas kembali dalang disebalik Sarawak Report dan konco-konconya.



What do U.S. presidents and British prime ministers do when they leave office? Usually they write their memoirs, create libraries and foundations, and– if they are Tony Blair– make a lot of money working for investment banks.

Former British Prime Minister Gordon Brown has published his book, but has otherwise kept his head down since losing the British election a year ago, having by then become one of the least popular politicians in British history. Among the reasons for Mr. Brown’s unpopularity: he was blamed for the UK recession, he was seen to be a cold and aloof figure who had for years been plotting to take over from Tony Blair, and he also took the blame for a huge British parliamentary scandal that involved the fiddling of expenses by Members of Parliament on a range of personal expenses.

Friday, May 6, 2011

Suara Pemuda dari Saudara Jeffri,


Selepas pilihanraya kita seakan di buai oleh kemenangan kita. Tak dapat di sangkal bahawa PBB berjaya menakluki 35 kerusi yang di pertandingkan kerana rakyat menyedari tidak ada parti yang memperjuangkan kaum bumiputra melayu selain dari Pbb. Mungkin dalam 5 tahun lagi kita akan menang seperti ini lagi kerana kita mempunyai undi yang setia. Kita mempunyai undi dari golongan 5o tahun ke atas. Ini kita gelarkan pengundi Tua. Tetapi adakah kita mempunyai pelapis dari pengundi muda.

Thursday, May 5, 2011

RON97





Harga Minyak Di Negara Pengeluar Minyak.....

Dibawah ini adalah senarai harga petrol untuk 10 buah negara terpilih yang murah:

Wednesday, May 4, 2011

12 Menteri Muda Angkat Sumpah


KUCHING, 3 MEI (Bernama) — Sebanyak 12 Menteri Muda, yang mengekalkan kerusi masing-masing pada pilihan raya negeri 16 April, hari ini mengangkat sumpah jawatan sebagai menteri muda dalam Kabinet baru negeri.
Enam daripada mereka adalah daripada Parti Pesaka Bumiputera Bersatu (PBB) dan masing-masing dua daripada Parti Bersatu Rakyat Sarawak (SUPP), Parti Rakyat Sarawak dan Parti Demokratik Progresif Sarawak (SPDP).
Mereka ialah:

Tangan yang mengundi

Barang naik. Gaji tak naik. Pekerja Am or General workers di Sarawak nak makan apa & nak beli apa dengan gaji RM 10- RM 20 satu hari. Perbelanjaan makan minum & tambang pergi balik pun tak cukup. Ramai orang Sarawak yang lulus SPM & Form Six jadi Pekerja Am or General Worker di Kilang, Kedai & Perladangan dengan Tawaran Gaji seperti berikut.

dicilok dari facebook.

Popular Posts

Bloggers of Sarawak

The Malayans