Adalah dinyatakan dan ternyata bahawa blog ini ditulis oleh penulis pro-kerajaan. Semua Artikel atau imej dan video di blog ini hanyalah merujuk pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat/media yang terdapat dalam blog ini.

Thursday, May 26, 2011

Those who mind don't matter

Kepala berpinar,gastrik

 Semalam Sarawak Watch buat pendedahan ekslusif, cumanya bagi saya tak lah begitu ekslusif bagi saya,tentang Pemuda-Pemuda PBB  mengenai isu Francis Siah dan Kumpulan Sarkas beliau.

Siapa pemberi maklumat yang so called "exclusive" ini?apa tujuan mereka?untuk melaga-lagakan Pemuda?,kita tak tahu siapa,boleh jadi kuli kita,boleh jadi bos kita,so buat apa layan?biarkan sahaja.

Menyentuh mengenai Francis Siah dan kumpulan beliau Movement Of Circus Sarawak. siapa dalang nya?ehemmm lagi nak tanya?kenapa tak tanya sekali siapa bagi makan Sarawak Report,Radio Free Sex Sarawak dan lain-lain. sama juga jawapannya,kita tak tahu,boleh jadi kuli kita,boleh jadi bos kita,boleh jadi kawan kita,so buat apa layan?biarkan sahaja.


Choppp!,biarkan sahaja?kalau zaman kesultanan melayu melaka boleh hancur kerana satu fitnah besar,adakah kita akan biarkan sahaja mereka merampas kerusi kita?siapa mereka?petualang?pejuang?siapa kita?raja?pekerja? saya boleh bercakap mengenai demokrasi,tapi mesti bosan.

Pembangkang bijak mengguna keadaan,mereka tahu Rakyat adalah suara yang popular. macam-macam branding such as Kami rakyat sarawak mahu,kami rakyat sarawak benci,kami kami dan kami, jual nama rakyat dan sebagai nya, 

Propaganda lebih,kerja?lihat sendiri apa jadi pada negeri pembangkang, mana pencacai tegar memang tak nampak,tak ada masa saya nak sedarkan mereka, saya tuju pada pengundi atas pagar dan mereka yang tak minat ambil tahu pasal politik.

Saya akui strategi pembangkang agak bagus, tapi bukan untuk rakyat, tetapi untuk kuasa politik. namapun demokrasi, yang memilih adalah rakyat, sebab itulah kepala boleh letak kat kaki,yang kat kaki boleh letak kat kepala. mana-mana pun boleh berkuasa. 

Mereka kondem UMNO habis-habisan, mungkin melayu lupa yang UMNO itu lahirnya di dalam istana,bekas-bekas kesultanan dahulu kala. PKR?lahir dari Mat King Leather(google). Nampak beza yang ketara?pro dan con?nampakkan?

Kalau kita masih dalam zaman kesultanan,isu-isu macam ni memang tak akan timbul. Francis Siah tak akan sempat nak ajak dancing di jalan. Peter john pun mungkin dah lari join lanun di lautan. Vernon kerdit pun selama-lamanya jadi dayang kepada bangsawan dalam istana, mana boleh menderhaka kan?

Snap out of it. itu kalau zaman kesultanan,sekarang demokrasi,boleh buat sukahati, ya, demokrasi mengikut definisi mereka sendiri kita boleh faham lah. hina makhamah,hina polis,hina perlembagaan, desak macam2 itu ini,fitnah sana-sini. dan sebagainya. kebebasan bersuara katakan.

Pokoknya di sini, isu macam ni memakan diri kita sendiri,semakin dilayan semakin syok pula mereka, last-last tanpa sedar mereka keluarkan masalah rakyat yang kita sendiri tak layan akibat merasakan diri terlalu elite. apa nak jawab?rakyat sudah well indoctrinied oleh dakyah mereka. Masih terbawa-bawa dengan Zaman kesultanan?

Tetapi tidak bagi pihak pembangkang. Selepas ini apalagi kumpulan-kumpulan yang akan muncul?


1 comments:

Sam Bung on June 3, 2011 at 3:08 PM said...

bleh link blog kmk..http://theoutsider81.blogspot.com . kmk dh link ur blog..perjuangan kita sama tapi kmk baru nak belajar blogging. thanks


Post a Comment

Popular Posts

Bloggers of Sarawak

The Malayans