Adalah dinyatakan dan ternyata bahawa blog ini ditulis oleh penulis pro-kerajaan. Semua Artikel atau imej dan video di blog ini hanyalah merujuk pandangan peribadi penulis. Penulis tidak bertanggungjawab kepada anda, atau sesiapa sahaja yang membuat sebarang tuntutan bagi kehilangan, kemusnahan (secara langsung atau tidak langsung), kos, liabiliti atau gantirugi terhadap ketidaktepatan, hakcipta serta kesilapan maklumat/media yang terdapat dalam blog ini.

Malaysian stand-up Clown

Anwar VS ABIM

About Me

My Photo
RB
Bintulu, Sarawak, Malaysia
nasionalis
View my complete profile

Thursday, February 21, 2013

Nick Xenophon : Bila lalat cuba menghurung



Pemerhati politik Malaysia pasti tahu siapa mamat ni, ahli parlimen
dan seorang senator yang pro kepada kaum lut ini telah diusir akibat
kengegehan beliau yang sibuk nak jadi lalat bertenggek di gelanggang politik negara.

Tak kurang banyak komen-komen dan pandangan dari mereka 
yang kononnya marhaen-marhaen yang senget bahu di haluan kiri bising tentang
pengusiran Xenophon seperti anjing menyalak bukit, macamlah Xenophon inilah 
wizurai mahdi messiah yang dapat menentukan halatuju politik pembangangan mereka.

sebaliknya di Australia sendiri Xenophon ini telah dikutuk kaw-kaw oleh rakyat Australia sendiri di media massa. kerajaan Julia Jilat sendiri pun tak stabil ini pulak nak memantau pilihanraya negara orang lain. Cerita lebih pun tak guna, baca sendiri kritikan dari mereka ini.

Wednesday, February 20, 2013

Untunglah!


3000.00 RM sebulan? Untunglah jadi PR cybertroopers, dulu sibuk jaja sana-sini kononnya bloggers2  pro BN kena bayar sampai puluh ribu sebulan, blog cikai RB ini pun diletak harga sampai 30 ribu, agak-agak la nak menipu, sendiri berak dalam seluar tapi tuduh orang lain kentut. LOL

Santai-Santai


Dengar kata Mat Sabu mengamuk, pasal apa? lama benar sudah tak mengemaskini blog, insya-Allah kalau tak sibuk bolehlah kembali aktif, inipun RB update semata-mata dapat panggilan untuk menyertai GE kali ini, apapun kita lihat nanti, mungkin hanya sekadar jadi keyboard warrior sahaja, nak turun padang pun lutut dah goyang.


Monday, October 3, 2011

Abang Jo Tidak Akan Masuk PKR

Salam pembaca,

Dah lama RB tak update blog.nak buat artikel pun dah malas, apa nak buat,kesibukan menuntut masa-masa yang ada,kalau tak RB nak makan apa?lain la blogger2 elite,heheh acah je jangan marah.

Adapun RB rasa nak tergelak pulak dengar khabaran bahawa Anwar hendak menarik Abang Jo (Satok) masuk PKR. nampak sangat akal Mat Cd ni yeop! (pinjam ayat YB Zul).inilah kita boleh lihat kesangapan Anwar Ibrahim,orang sibuk pasal Hudud,dia main belakang,ini lagi video baru apa cerita,taknak cerita? lepas ni buleh lah Anwar canang-canangkan kat media luar "WE HAVE THE NUMBERS!". prfftttt





Tentang Abang Jo,Tak payah runsing. Abg Jo tidak akan masuk PKR,beliau sentiasa dan senang berjuang dalam PBB dan juga Barisan Nasional.

tidak ada sebab munasabahan mengapa Abg Jo hendak masuk PKR,he's a clean guy,tidak seperti PKR dipenuhi zombie-zombie liberalis yang berak tanpa sedar sebab otak dah tak mampu mengawal kemutan(longgar?),lepas itu tutup hidung tuduh orang lain busuk.paham tak? kah kah kah!



Bolehlah RB analogikan apa yang Anwar buat sebagai "Dajal yang datang kepada kamu membawa syurga ,padahal dalamnya penuh tahik tahik man". Kalau RB di tempat Abg Jo sekalipun,kembang tekak RB nak masuk PKR, tak dapat bayangkan terpaksa berarak seluruh Satok di atas Hilux sambil melambai tangan macam baru menang bertanding ratu kebaya..macam pernah nampak kan?lupalah siapa prfffttt


Karier politik anwar sudah hampir di garisan penamat, RB ingatkan beliau dah mati masa BERSIH hari itu, diharapkan penganut2 PKR tak perlulah meroyan mengharapkan kemasukan Abg Jo ke dalam PKR, buang masa kamu saja,lebih baik kamu implemenkan dahulu buku jingga kamu itu, kenapa kamu tolak bila orang nak usul Hudud? berani kamu sakitkan hati PAS dan Marx Sabu.sampai melekat bulu kat rengkong.kasihan hihi


p/s: Marx sabu tak pegi thailand ka buat penghormatan terakhir kat idola dia?dengar kata chin peng dah nazak..prfffffffftttttttttttttt

Monday, May 30, 2011

Mat King Leather cakap pasal minyak

Tersebutlah kisah... Adalah satu hamba Allah ni...

Ke hulu ke hilir dia berceramah ke merata alam dengan bangganya dia membohongi rakyat kononnya betapa selama 8 tahun dia jadi menteri kewangan, tidak sekalipun dia naikkan harga petrol daripada kadar RM 1.10 seliter.



Thursday, May 26, 2011

Those who mind don't matter

Kepala berpinar,gastrik

 Semalam Sarawak Watch buat pendedahan ekslusif, cumanya bagi saya tak lah begitu ekslusif bagi saya,tentang Pemuda-Pemuda PBB  mengenai isu Francis Siah dan Kumpulan Sarkas beliau.

Siapa pemberi maklumat yang so called "exclusive" ini?apa tujuan mereka?untuk melaga-lagakan Pemuda?,kita tak tahu siapa,boleh jadi kuli kita,boleh jadi bos kita,so buat apa layan?biarkan sahaja.

Menyentuh mengenai Francis Siah dan kumpulan beliau Movement Of Circus Sarawak. siapa dalang nya?ehemmm lagi nak tanya?kenapa tak tanya sekali siapa bagi makan Sarawak Report,Radio Free Sex Sarawak dan lain-lain. sama juga jawapannya,kita tak tahu,boleh jadi kuli kita,boleh jadi bos kita,boleh jadi kawan kita,so buat apa layan?biarkan sahaja.

Popular Posts

Bloggers of Sarawak

The Malayans